1 Majin duhet ta presim me Protestë jo me Festë

1 maji duhet protestuar në kosov e jo duke festuar në Shumë vende të Botes Përkujtohet si Dita e Puntorve. Dita e Punës, ose Festa e puntorve ,është Nji Festë që festohet me 1 maj në gjithë Vendet e Botës Por kur Bëhet fjalë Për Vendin tonë Kosovën

Edhe pse jemi Bërë Shtet qe 9 vite ne nuk po Mundemi të sigurojmë Një vend të punës sepse institucionet e kosoves skan Bërë Asgje në Ketë Drejtim.

Institucionet tona aq shumë e kan varferuar dhe shkatrruar thuajse këtë vend saqe gjdo I ri ika Humbur shpresat ktu ne Kosovë.

Për Nji jetë matë mir ato synojnë vendet tjera duke e Lëshuar vendin e tyre qe me aq Mund e ndertuam me shekuj me radhë
Vendet më të zhvilluara Demokratike , që kanë standarde ma të Larta jetësore dhe qe ju ofrohet shum kushte te mira te Punes

Dalin të gjithë
të organizuar në Protest për ti treguar paknaqesit qe kanë në Punet e tyre kurse ne vendin tonë organizohen
për të dalur e Festuar duke u pajtuar me Papunsin që kanë në vendin e tyre.
Sot kemi një numër të madh të shkelesve të ligjit të punës, padrejtësive ndaj punëtorëve dhe shkelje të ligjit mbi sherbimin civil

Institucionet tona duhët të fuqizojnë sindikatat që të mos korruptohen por të mbrojnë të drejtat e punëtorëve të Mos të shkelen

të Drejtat dhe lirin e puntorve.
Në vendin ton shum të rinjë Dalin per ta festur 1 majin por ky esht nji gabim qe bahet sepse te rinjët tanë duhet protestuar
të gjithë në rrugë për ti treguar gjithve qe kerkojm punë e jo të Bredhim rrugve të diplumuar me diplamat duke na qendruar
Në shtepit tona sepse institucionet ende sekan zgjidhur problemin e punsimit te të Rinjët e Kosoves.

Edon Selmani

SHPËRNDAJE