10 qytetet më të shtrenjta për të jetuar në vitin 2017 (Foto)

Qytetet më të shtrenjta në botë për të jetuar në vitin 2017, janë shpallur tashmë në anketën 13 vjetore Demografisë Ndërkombëtarë të Strehimit dhe Mundësisë së Pagimit.

Studimi ka analizuar 406 tregjet e strehimit metropolitane në nëntë shtet-Australi, Kanada, Hong-Kong, Irlandë, Japoni, Zelandë e Re,Singapor, Mbretëri e Bashkuar, dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Duke përdorur qasje të shumicës, çmimet mesatare të shtëpive janë të ndara nga të ardhurat mesatare familjare-ku të dhënat tregojnë se shumica e tregjeve rëndë të përballueshme për strehim janë në Australi, Zelandë e Re, Kinë, Kanada, Mbretëri e Bashkuar dhe SHBA.

Sipas Oliver Hartëich, drejtor ekzekutiv në këtë hulumtim ka thënë se numri i tregjeve, rëndë të përballueshme të banimit është rritur nga 26 në 29, transmeton Indeksonline.

Më poshtë mund të shihni se cilat janë 10 nga këto qytete më të shtrenjta në botë për të jetuar në vitin 2017.

10)Bournemouth&Dorset-Mbretëri e Bashkuar:

Ky është vendi i dhjetë i renditur si vendi më i shtrenjtë dhe theksohet të jetë rëndë i përballueshëm.

9)San Francisco-SHBA:

Qyteti i Kalifornisë, renditet i nënti, me një mesatare të shumëfishtë-çmimi mesatar i një shtëpie të ndarë sipas të ardhurave familjare.

8)Los Angelos-SHBA:

Në LA, çmimet e shtëpive janë rritur shumë barabartë me 14 muaj në të ardhurat familjare në vetëm 12 muaj, duke i dhënë asaj një mesatare prej 9.3 dhe duke vënë atë në vendin e tetë.

7)Honolulu-SHBA:

Kapitali Hwaiian ka theksuar se ky vend është si një “treg i madh”, dhe këtë vit është një mesatare prej 9.4 dhe ndër qytetet rëndë të përballueshme për të jetuar.

6)Melbourne-Australi:

Melbourne është renditur në vendin e gjashtë me një shumëfish mesatare prej 9.5.

5)San Jose, CA-SHBA:

Një tjetër qytet Kalifornian, San Jose është qyteti i pestë më i shtrenjtë për të jetuar.

4)Auckland, Zelandë e Re:

Vend ky me një shumëfish prej 10, dhe kështu duke u renditur qyteti i katërt më i shtrenjtë për të jetuar në këtë vit.

3)Vancouver,BC-Kanada:

Çmimet e shtëpive në Vankuver në një ekuivalencë me të ardhurat e familjes për një vit të plotë, duke u bërë vendi i trete më i papërballueshëm në botë me një shumëfish mesatare prej 11.8.

2)Sydney-Australi:

Sydney është vendi i dytë më i shtrenjtë nga qytetet në botë, me një shumëfish prej 12.2.

1)Hong Kong-China:

Për vitin e shtatë me radhë, Hong Kong ka më së paku treg të strehimit të përballueshëm, me një shumëfish mesatare prej 18.2. Kjo është zbritur nga 19 i vitit të kaluar, më i keqi i ranguar ndonjëherë.

SHPËRNDAJE