Fjala që nuk duhet ta thoni kur jeni të stresuar

Kur thoni se po ndjeheni të stresuar, ju mund të jeni duke i përkeqësuar gjërat për veten tuaj, prandaj është fjala “stres” që duhet ta hiqni nga fjalori juaj.

Seth Swirsky, një psikoterapeut klinik, thotë që vetë fjala mund ta përmbushë rëndësinë që e ka.

“Vetëm duke thënë që jeni të stresuar, ju mund t’i nisni një kaskadë kemikalesh në trupin tuaj – “epinephrine dhe cortisol” – dhe neurotransmetues në tru që na bëjnë të ndjehemi të stresuar”, tha Swirsky për Well and Good.

“Zemrat tona rrahin më shpejtë, frymëmarrja bëhet më rapide, shtypja e gjakut ngritet, nuk mund të mendojmë si duhet dhe jemi të mbushur me frikë dhe ankth”, shtoi ai.

Lexo po ashtu:  7 në 1 – limonadë xhenxhefili: Pije për detoks më të mirë dhe shpejtim të metabolizmit
Loading...
SHPËRNDAJE