Gjashtë ushtrimet më të mira për VITHE të NGRITURA dhe RRETHORE (Foto/Video)

Vithet i kanë tre muskuj kryesorë: gluteus maximus, gluteus mediusdhe gluteus minimus.

Këta tre muskuj funksionojnë së bashku për të na mundësuar që t’i lëvizim këmbët në cilindo drejtim që duam.

Amanda Lee, ylle e fitnesit, thotë se në çdo hap që e bëni, ju i përdorni muskujt glute.

Pra, funksioni i këtyre muskujve është që të na mundësojnë të vrapojmë, ecim, t’i bëjmë ushtrimet squat etj.

Në moshën e adoleshencës, Amanda nuk kishte pasur trup të mirë, por pasi kishte filluar ushtrimet e rrepta dhe dietën e shëndetshme, ajo tani mbetet idhull i mijëra vajzave nga anë e mbanë bota.

Sipas saj, këto janë gjashtë ushtrimet më të mira nëse dëshironi të keni të pasme me formë rrethore dhe të ngritura:

Squat side kick – 25 përsëritje

Glute bridge – 25 përsëritje

Pulse squats – 25 përsëritje

Clamshells – 25 përsëritje

Clamshells hight – 25 përsëritje

Donkey kicks – 25 përsëritje.

SHPËRNDAJE