Kinezët shfrytëzojnë Planin B për blerjen e Milanit?

Raportet e fundit të mediave sugjerojnë se Sino-Europe Sports do të marrë një kredi për të siguruar që marrja e pronësisë së Milanit të përfundoj në kohë.

Konsorciumi kinez ka një marrëveshje për të blerë klubin nga Silvio Berlusconi, por transaksioni është goditur nga një seri e vonesave.

Afati i ri për blerjen është caktuar për 3 mars, por MilanNews raporton se është e pamundur leja për të marrë fondet nga Kina, pasi kjo do kohë për këtë punë.

Është menduar se Sino-Europe do të presë deri më 15 shkurt për miratim, dhe në qoftë se nuk i jepet një hua prej 320 milionë euro, atëherë ato do të merren jashtë për të paguar paratë e mbetura.

Financimi do të vijë nga një institucion financiar kinez, por i cila është i bazuar jashtë vendin, kështu që nuk do të ketë asnjë problem për të marrë kapitalin.

Një kompani e re, Rossoneri Sport Investment, është ngritur në Luksemburg për të transferuar aksionet nga Fininvest.

SHPËRNDAJE