Ngrënja e mëngjesit ka rëndësi për shëndetin e zemrës

Personat të cilët hanë rregullisht mëngjesin, kanë shanse më të vogla të pësojnë sulm në zemër.

Kështu thuhet në një studim të realizuar me punime për 15 vjet, në 130 mijë njerëz, e që rezulton se ata që kanë ngrënë mëngjes, kanë pasur 20 për qind më pak shanse të goditen nga sulmi në zemër, se sa ata që nuk kanë ngrënë.

Lexo po ashtu:  Pasi të lexoni këtë lajm, nuk do ta mbyllni më dritaren e dhomës së gjumit

Ky studim po ashtu tregon se ata cilët u eksperimentuan, kanë ndodhur 3 mijë e 772 sulme në zemër dhe 870 raste të sëmundjes së zemrës.

SHPËRNDAJE