Sa vërtet duhet të jetë TENSIONI NORMAL I GJAKUT për moshën tuaj

Presioni i lartë i gjakut është njëri ndër problemet më të shpeshta shëndetësore të kohës së tashme, ndërkaq simptomat janë shumë shpesh janë të padukshme.

Ndonjëherë te personat të cilët vuajnë nga presioni i lartë i gjakut nuk shfaqen kurrfarë simptomash, por ndonjëherë shfaqen të vjellat, mbushja me frymë, marramendja, dhembja e kokës dhe rrjedhja e gjakut nga hundët.

Nëse nuk e rregulloni me kohë presionin tuaj të gjakut, mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore siç janë dëmtimi i veshkave, humbja e të parit, sëmundja e zemrës, pika në zemër apo në tru.

Presioni i gjakut mund të luhatet gjatë ditës dhe në të ndikojnë faktorët siç janë mosha, gjinia dhe karakteristikat trashëguese.

Lexo po ashtu:  Pija që duhet të pini përpara palestrës: Edhe truri i vjetër do të veprojë si i ri

Këto janë disa nga vlerat për të cilat mjekët konstatojnë që paraqesin nivelin normal:

Meshkujt

Deri 20 vjet – 123/76
Deri 30 vjet – 126/79
Nga 30 deri 40 vjet – 129/81
Nga 40 deri 50 vjet – 135/83
Nga 50 deri 60 vjet – 142/85
Mbi 70 vjet – 142/80

Femrat

Deri 20 vjet – 116/72
Deri 30 vjet – 120/75
Nga 30 deri 40 vjet – 127/80
Nga 40 deri 50 vjet – 137/84
Nga 50 deri 60 vjet – 144/85
Mbi 70 vjet – 159/85

Loading...
SHPËRNDAJE