Tarzani nuk është më një legjendë, atë mund ta ketë çdo fermer (Video)

Universitetin amerikan “Georgia Tech” në Shtet e Bashkuaar ka dizenjuar një robot, i cili është në gjendje të kaloj përmes kabllove elektrikë, por edhe mund të mbjellë bimët në kopsht për ju.Roboti është pagëzuar nga shkencëtarët që e kanë krijuar me emrin Tarzan dhe po planifikojnë ta testojnë në një fermë soje.

Për momentin fermerët kanë një proces manual, dikush që kalon mes bimëve për t’i hedhur farën dhe më pas duhet t’i korrin me traktor apo diçka e tillë. Ideja jonë është që Tarzani t’i ndihmojë fermerër”,- është shprehur Jonathan Rogers, asistent profesor i inxhinierisë mekanike në Georgia Tech.

Skuadra është duke planifikuar roboti final të jetë autonom dhe të punojë me energji diellore.

SHPËRNDAJE