Tradita e çuditshme e këij fisi gratë luten që t’i rrahin (Foto)

Anëtarët e fisit Hamar në Etiopi kanë një traditë të çuditshme të cilën e festojnë vit për vit.

Gratë e këtëij fisi rrihen brutalisht me shkopinj nga burrat për të demostruar dashurinë apo përkushtimin e tyre ndaj burrave.

Këtë traditë brutale anëtarët e fist Hamar e kanë quajtur Ukuli Bula.

Ata besojnë se plagët e marra gjatë ceremonisë tregojnë aftësinë e një gruaje për dashuri, dhe nëse hasin ndonjë vështirësi në jetë atyre u  lejohet  të thërrasin ata që i rrahin  për ndihmë.

Gjithashtu gratë gjatë kësaj ceremonie luten që t’i rrahin që më pas ato t’i shprehin dashuri burrit të tyre e të martohen më të.

SHPËRNDAJE