Zbulohet stema e Mbretërisë së Dardanisë [Foto]

Historiani i njohur i Kosovës, Jahja Drançolli, përmes Facebookut ka njoftuar se është zbuluar stema e Mbretërisë së Dradanisë.

Lidhur me këtë zbulim, historiani Drançolli ka shkruar:

Stema e Mbreterisë së Dardanisë, prej Dardanit të Trojës deri te perandori Justiniani Parë, i gjakut dhe i origjinës dardane.

Është përkthyer në sllavishtën e vjetër, dhe e botuar në Vjenë (1741) nga bullgari Hristofor Zhefaroviç!

Burimi: Mavro Orbini Ravseo (1601), dhe Equite Paulo Ritter (1701)

SHPËRNDAJE