​Në Kaliforni regjistrohet temperatura më e lartë ndonjëherë në Tokë

Ekspertët besojnë se Kalifornia mund të ketë regjistruar temperaturën më të lartë të regjistruar ndonjëherë në Tokë.

Merkuri në Luginën e Vdekjes tregoi 54.4 Celsius të dielën pasdite, tha Shërbimi Kombëtar i Motit Las Vegas.

Kjo është temperatura më e lartë e regjistruar zyrtarisht që nga viti 1913.

Ajo vjen mes një valë të nxehtë flakëruese në Bregun Perëndimor amerikan, i cili ka parë regjistrime të ndryshme, zjarre, rrjete të tensionuara energjetike dhe banorët po luftojnë për të qëndruar të freskët mes nxehtësisë më të keqe në 70 vjetët e fundit.