​Nëse flini të uritur do të prekeni nga kjo sëmundje

Uria ka efekt negativ në të mësuar dhe punë, madje mund të shkaktojë depresion.

Shkencëtarët kanë zbuluar dhe vërejtur disa efekte të tjera negative të urisë.

Ndiqeni listën e plotë:

Mund të humbni masën e muskujve

Ju mund të kaloni darkën, por keni nevojë për lëndë ushqyese për të kthyer proteina në muskuj.

Është mirë të kaloni vaktet e vona të natës, por mos e mundoni organizmin, pasi gjithmonë do të jetë i uritur në mbrëmje dhe net.

Mund të flesh më keq

Stomaku juaj është duke pëshpëritur dhe mendimi i vetëm që keni është nëse mund ta trajtoni atë deri në mëngjes.

Në një gjendje të tillë ju duhet më shumë kohë për të rënë në gjumë, kështu që nëse doni të flini mirë, mos vuani nga uria.

Humbni energji

Nëse nuk hani, nuk do të keni asnjë “karburant” për të vazhduar aktivitetet e zakonshme gjatë gjithë ditës.

Ky është rregulli i vjetër.

Është e rëndësishme që të ndjeheni mirë në mëngjes sepse duhet të shkoni në punë dhe truri juaj duhet të jetë aktiv.

Studiuesit kanë zbuluar se shumë nga efektet anësore të urisë mund të jenë të dëmshme, siç janë depresioni dhe lodhja.

Zgjedhja për të qëndruar të uritur natën e mëparshme dhe zgjoheni nga mungesa e energjisë dhe një humor i keq do të shkatërrojë t ërë ditën tuaj të punës.