10 ditë rresht pezullohen faljet dhe ritet nëpër të gjitha xhamitë e Kosovës

Myftiu i Kosovës Naim Tërnava ka njoftuar se nesër nuk do të falet Namazi i Bajramit të Vogël nëpër xhamitë e Kosovës.

Tërnava ka thënë se BIK’u ka marrë vendim që të pezul.lohet falja e Namazit të Bajramit të Vogël.

Po ashtu për 10 ditët e ardhshme pezul.lohen faljet dhe rit.et nëpër të gjitha xhamitë e Kosovës.

“Bashkësia Islame duke e anal.izuar situatën e cila po mbretëron në Kosovë e go.ditur nga virusi, edhe në mbledhjen e fundit të kryesisë u dis.kutua rreth këtij problemi.

BIK’u lajmëron të gjithë besimtarët se nesër pezul.lohet falja e Namazit të Bajramit të Vogël dhe për 10 ditë rresht pezul.lohen faljet dhe rit.et nëpër të gjitha xhamitë e Kosovës”, ka thënë Tërnava.