10 fytyrat më të bukura në botë, sipas shkencës

Dr. Julian De Silva, një kirurg plastik në Londër, ka bërë një hulumtim për të gjetur atë çfarë e bën një fytyrë të bukur.

Ai ka hartuar fytyrat në mënyrë digjitale dhe ka përdorur proporcionin e lashtë grek të bukurisë të quajtur ‘Phi’, për të përcaktuar atë çfarë e bën një fytyrë të bukur.

12 faktorë kyç e bëjnë një fytyrë të përsosur, duke përfshirë buzët, hunda, sytë, vetullat, mjekra, balli dhe forma e fytyrës.

Amber Heard për shembull, ka një përputhje prej 91% të proporcionit të bukurisë, dhe ajo konsiderohet të ketë fytyrën më të bukur në botë.

As Kim Kardashian nuk është shumë mbrapa, me 90% të përputhshmërisë, ndjekur nga Kate Moss.

Sipas hulumtimi të Da Silvas, dhjetë fytyrat më të bukura në botë janë:

1. Amber Heard

2. Kim Kardashian

3. Kate Moss

4. Emily Ratajkowski

5. Kendall Jenner

6. Helen Mirren

7. Scarlett Johansson

8. Selena Gomez

9. Marilyn Monroe

10. Jennifer Lawrence