12 filmat më të mirë në Netflix që bazohen në ngjarje të vërtetë

Megjithëse është e vështirë të gjesh të vërtetën absolute në kinema, madje edhe në dokumentarë, filmat që janë rrënjosur në një lloj realizmi apo realiteti mund të bëhen më intrigues dhe më investuesit, veçanërisht kur e dini që ajo që po shihni në ekran është bazuar ose, të paktën, pjesërisht i frymëzuar nga ngjarje të vërteta.

Në të vërtetë, ndërsa disa nga këto filma marrin më shumë liri me frymëzimet e tyre në jetën reale krahasuar me të tjerët, ekzistojnë disa filma atje bazuar në histori të vërteta dhe ka disa filma aktualisht të disponueshëm në Netflix që rrjedhin nga histori të vërteta të njerëz ose ngjarje të vërteta, transmeton Indeksonline.

Në fakt, disa prej këtyre titujve janë ndër filmat më të mirë në Netflix.

Më poshtë janë disa filma që ju mund të dëshironi t’i shikoni nëse doni filma të bazuar në histori të vërteta/ ose njerëz të jetës reale.

The Social Network (2010)

The Death Of Stalin (2018)

United 93 (2006)

The Two Popes (2019)

The Runaways (2010)

Kill The Messenger (2014)

The Stanford Prison Experiment (2015)

The End Of The Tour (2015)

Ip Man (2008)

Jarhead (2005)

Elizabeth (1998)

Molly’s Game (2017)