23 vendet më të fuqishme në botë

Është publikuar lista e vendeve më të fuqishme në botë sipas studimit ‘Best Countries’ të US News and World Report.

Organizata mediale ka analizuar 80 vende sipas disa kritereve si historia, qytetaria dhe kualiteti i jetës.

Një ‘çelës’ tjerër që tregon ‘fuqinë’ ka të bëjë me ndikimin ekonomik dhe politik të një vendi, përfshirë ushtrinë dhe aleancat ndërkombëtare.

SHBA-të u cilësuan si vendi më i fuqishëm i ndjekur afër nga Rusia, me Britaninë e Madhe në vendin e katër.

Në mesin e vendeve të tjera përfshihen edhe Pakistani, Turqia dhe Izraeli.

Lista e plotë e 23 vendeve më të fuqishme në botë:

23. Katari

22. Spanja

21. Holanda

20. Pakistani

19. Suedia

18. Italia

17. Australia

16. India

15. Zvicra

14. Iran

13. Turqia

12. Kanadaja

11. Koreja e Jugut

10. Emiratet e Bashkuara Arabe

9. Arabia Saudite

8. Izraeli

7. Japonia

6. Franca

5. Gjermania

4. Britania e Madhe

3. Kina

2. Rusia

1. SHBA