3 këshilla praktike për të ndaluar ngrënien e thonjve njëherë e përgjithmonë

Kur përpiqemi të luf.tojmë zakonin tonë të kafshimit të thonjve, na duhen këshilla praktike që mund të zbatohen lehtësisht pa pasur nevojë të bëjmë shumë përpjekje.

Pavarësisht nëse i kafshojmë ata për shkak të ankthit, zemërimit ose mërzisë, ne e bëjmë atë pavetëdije.

Mos dija për diçka e vështirëson luf.tën!

Pritini sa të mundeni: Në momentin kur vini re se thonjtë tuaj janë bërë edhe vetëm pak fare më të gjata, shkurtojini ato.

Kur ato janë të shkurtër, nuk janë aq të këndshëm për tu kafshuar.

Mbajini duart e zëna: Kjo mund të ndryshojë nga personi në person.

Të gjithë kemi hobi të ndryshëm, kështu që është mirë të mendojmë të përdorim një si një mekanizëm mbrojtës.

Krijoni ilustrime, lyeni, thurni, ose thjesht uluni në duart tuaja, palosni ato së bashku, vendosini ato në xhep ose provoni të bëni shkarravitje ose hapni dhe mbyllni një stilolaps.

Mbajeni gojën e zënë gjithashtu: Mbajtja e gojës tuaj e zënë do të ndihmojë shumë kur bëhet fjalë për të shmangur kafshimin e thonjve.

Do të shihni që pas një kohe, impulsi për të kafshuar thonjtë tuaj do të largohet.

Filloni të përtypni çamçakëz dhe të hani karamele.

Ju gjithashtu mund të mbani një shishe uji aty pranë dhe të pini një gllënjkë sa herë që keni dëshirë për të ngrënë thonjtë.