40% e njerëzve në Angli besojnë se Kina e krijoi qëllimshëm koronavirusin

Dyzet përqind e njerëzve në Angli besojnë se Kina mund të ketë krijuar qëllimisht koronavirusin si një ar.më bio për të shkatë.rruar perëndimin, sugjerojnë studimet.

Psikologët morën në pyetje 2.500 të rritur në të gjithë Britaninë e Madhe në lidhje me teoritë e komplotit Covid-19, të tilla si pretendimi i fals 5G është fajtori për përhapjen e shpejtë të tij.

Vetëm 55 përqind e të anketuarve nuk ishin dakord me pretendimin se zyrtarët e Pekinit prodhuan virusin vde.kjeprurës për të sul.muar Mbretërinë e Bashkuar, SHBA dhe Evropë.

Një në 20 persona – ose 5.5 përqind – u pajtuan me deklaratën plotësisht, sipas studimit të bërë nga ekspertë të Universitetit të Oksfordit.

Kina ka hedhur poshtë vazhdimisht akuzat se koronavirusi është krijuar në një laborator në qytetin Wuhan, ku filloi pandemia në dhjetor.

Edhe zyrtarët e Organizatës Botërore të Shëndetit kanë kundërshtuar pretendimet disa herë, duke thënë se nuk ka dëshmi se koronavirusi i ri u krijua në një laborator.