Web Analytics

9 fakte që s’i keni ditur për Albert Ajnshtajnin

Albert Ajnshtajn ka lindur në Ulm, Gjermani me 14 mars të vitit 1879.

Para se të shkojmë tek zbulimet e tij në fizikë dhe të kujtojmë gjenialitetin e tij, njihuni me faktet që nuk janë të njohura për masën e gjerë:

1. Si fëmijë, nuk ka pasur problem me matematikën.

2. Askush nuk e di çfarë i ka ndodhur vajzës së tij të parë.

3. Iu deshtën nëntë vite që të punësohej në akademi

4. Ai i ofroi gruas së tij çmimin Nobel si zgjidhje për divorc

5. Eklipsi diellor i ndihmoi Ajnshtajnit të bëhet me famë botërore

6. FBI e ka përgjuar me dekada

7. Ajnshtajni kërkoi rindërtimin e bombës atomike dhe më vonë u bë një ithtar i çarmatimit bërthamor.

8. Nga ai u kërkua që të bëhet president i Izraelit.

9. Truri i Ajnshtajnit u vodh pas vdekjes së tij.

Nga rubrika