9 mënyra për të kontrolluar fshikëzën tuaj kur nuk ka tualet afër

Kur fshikëza juaj është gati gjysmë e mbushur, tashmë do të filloni të ndjeni nxitjen për të shkuar në tualet.

Siç e dini shumica, kjo mund t’ju sjellë në një situatë të pakëndshme kur nuk ka kohë ose vend të disponueshëm.

Për fat të mirë, ka disa mashtrime për t’ju ndihmuar.

Kaloni gazin nëse duhet

Një grumbullim gazi në zorrët tuaja mund të bëjë presion shtesë në fshikëzën tuaj.

Lehtësimi i këtij presioni duke kaluar gaz mund t’ju bëjë të ndiheni më të qetë dhe t’ju lejojë të mbani në urinë për më gjatë.

Rivendosni trupin tuaj: uluni drejt, por të qetë

Mënyra se si e poziciononi trupin tuaj mund t’ju ndihmojë të forconi muskujt rreth fshikëzës dhe të bëni të ndjeheni sikur “mbajtja në të” është një mundësi.

Mos u lagni dhe uluni drejt e për të lehtësuar disa presione në fshikëz.

Kjo mund të zvogëlojë kërkesën për të zhvishem.

Qëndroni të ngrohtë

Kur jeni të ftohtë, trupi juaj do të reagojë ndaj rënies së temperaturës.

Një nga pasojat është se do të prodhohen më shumë shurra.

Prandaj, kur tashmë keni nxitjen të zhvisheni, mbulohuni me batanije ose nxirrni nxehtësinë.

Shtrihuni

Sipas këtij studimi, presioni mbi fshikëzën tuaj bie në mënyrë progresive kur shtriheni në krahasim me një pozicion vertikal.

Kur ngriheni në këmbë, ju do të përdorni barkut tuaj për të mbajtur qëndrimin tuaj dhe pesha e shurupit gjithashtu do të shtypë në fshikëz.

Kryqëzoni këmbët ndërsa qëndroni

Uretra është tubi që çon shurrën tuaj jashtë trupit tuaj.

Ju mund ta shtrydhni këtë tub paksa duke kaluar këmbët tuaja, shkruan bright side.

Sigurohuni që t’i kapërceni ato ndërsa qëndroni në një vend të ulur, kjo mund të çojë vetëm në më shumë presion në fshikëz.

Mundohuni të mos qeshni

Kur keni një të qeshur të mirë, muskujt tuaj thelbësorë do të tensionohen, duke bërë presion në fshikëzën tuaj.

Sidoqoftë, muskuli sfinkter, i cili mbyll uretrën për të parandaluar rrjedhjen, relaksohet me këtë presion të rritur dhe kjo është kur urinimi ndodh.

Kështu që ju do të provoni më mirë të shmangni sharjet kur keni nxitjen të zhyten!

Mendoni për një shpërqendrim

Kur fshikëza juaj është pak a shumë e mbushur gjysmë, nervat në fshikëz do t’i tregojnë trurit se është koha për të shkuar.

Kjo nevojë për të kuptuar mund të jetë më pak urgjente sesa ndjehet, kështu që një shpërqendrim mund të heqë dorë nga kërkesa për të zhvishem për një kohë.

Kështu që herën tjetër, përpiquni të mendoni për diçka tjetër ose lëvizni pak në telefonin tuaj dhe do të shihni që ndjenja largohet.

Shtrydhni prapanicën tuaj

Kontrolli i fshikëzës varet nga muskujt e legenit të cilët janë muskujt rreth tubit tuaj.

Shtrydhja e faqeve të buzëve tuaj së bashku disa herë është një ushtrim i shpejtë për të forcuar ato muskuj që mund të ndihmojnë në mbajtjen e urinës brenda fshikëzës, duke parandaluar rrjedhjen.

Ju mund ta bëni këtë në çdo pozicion, duke qëndruar në këmbë ose ulur.

Shmangni hyrjen në ujë

I njëjti fenomen siç u shpjegua më parë mund të ndodhë kur notoni në ujë të ftohtë.

Sidoqoftë, ju sugjerojmë të mbani jashtë ujit krejt, sepse kur lini një banjë të ngrohtë, të shkoni në një vend më të freskët, papritmas mund t’ju japin një dëshirë të madhe për të zhytur.