A do të jetë Vjosa Osmani kryetare e Kuvendit edhe pas formimit të Qeverisë Hoti?!

Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani ka folur edhe për mundësinë e përfshirjes së Rusisë në dialogun Kosovë- Serbi.

Sipas saj, Rusia është një vend që synim e ka destabilizimin e rajonit.

As Serbia e as Rusia nuk kanë synim stabilizimin e rajonit, por përkundrazi destabilizimin”, tha ajo, duke shtuar se kësisoj, Rusia nuk bën të jetë pjesë e këtyre negociatave.

Ajo tha se i vjen keq që Serbia edhe më tutje “trupin e ka në Evropë, por mendjen e ka në Rusi”

.Osmani është pyetur nëse do të jetë kryetare e Kuvendit, nëse do të formohet qeveria e re LDK- AAK- Nisma.

Ajo ka theksuar se “nuk mund të paragjykoj pa dalë vendimi i Gjykatës Kushtetuese.

Dhe pastaj të shohim hapat tjera, dhe do të veprojmë”.

Sipas saj, tani për tani jemi në një situatë hipotetike, dhe çkado që komentoj, i bie që po e paragjykoj vendimin e Gjykatës Kushtetuese.

“Pasi të dalë vendimi, atëherë do të përgjigjem në pyetjen tuaj”, tha Osmani.

https://www.facebook.com/gazetablic/videos/529462314601138/?v=529462314601138