Web Analytics

A e dini për çfarë përndiqej vjehrri i Shkurte Fejzes?

Pas demonstratave të rinisë studentore në Kosovë, në pranverë të vitit 1981, të cilat nga udhëheqja e Serbisë dhe e Jugosllavisë u cilësuan si reaksionare, kundërrevolucionare, nacionaliste dhe irridentiste, në Kosovë filloi një valë e represionit serb, prandaj në vitet 1981- 1983 aktiviteti muzikor i Shkurtes u ndalua përkohësisht.

Përkundër shtypjes serbe, në Kosovë do të vazhdojë të dëgjohet ilegalisht Radio Tirana dhe Radio Kukësi të cilat gjatë viteve 1980-ta emetojnë gjithnjë e më shumë këngë për Kosovën.

Këto vite Shkurta martohet me dashurinë e saj të parë Hajrush Behlulin, i cili vinte nga një familje atdhetare, ku vjehrri i saj kishte qenë i përndjekur si kundërshtar i sistemit.

Pak vite më pas, këngëtarja e vazhdoj aktivitetin muzikor më fuqishëm se kurrë, duke mos e ndal në asnjë çast këngën pë liri e Kosovë./kosovarja

Nga rubrika