A e dini se helmi i gjarprit përdoret për të bërë ilaç?

Rreth 50.000 raste kafshimesh ndodhin çdo vit në Pakistan dhe 20.000 njerëz vdesin nga helmi.

Instituti Kombëtar i Shëndetit në Islamabad prodhon vaksina për kafshimet e gjarpërinjve me helmin e tyre.

Pas marrjes së helmit nga një gjarpër, helmi injektohet në një kalë.

Kali nuk ngordh por prodhon antitrupa.

Muaj më vonë, antitrupat nxirren nga gjaku i kafshës.

Serumi i antitrupave pastaj pastrohet dhe përdoret si ilaç.

Shiko Videon:

A e dinit se helmi i gjarprit përdoret për të bërë ilaç për trajtimin e kafshimeve të gjarpërinjve?Rreth 50.000 raste kafshimesh ndodhin çdo vit në Pakistan dhe 20.000 njerëz vdesin nga helmi. Instituti Kombëtar i Shëndetit në Islamabad prodhon vaksina për kafshimet e gjarpërinjve me helmin e tyre. Pas marrjes së helmit nga një gjarpër, helmi injektohet në një kalë. Kali nuk ngordh por prodhon antitrupa. Muaj më vonë, antitrupat nxirren nga gjaku i kafshës. Serumi i antitrupave pastaj pastrohet dhe përdoret si ilaç.

Gepostet von VOA – Zëri i Amerikës am Mittwoch, 19. April 2017