A e dini se Mehmet Shehu është pjesë rekordeve Guinnes?

Hysni Kapo, Enver Hoxha, Mehmet Shehu and Ramiz Alia (far right). Gani Xhengo

Mehmet Shehu është pjesë e rëkordëve Guinnes për qëndrimin e tij në postin e kryeministrit të Shqipërisë.

Shehu qeverisi Shqipërinë për 27 vite duke u cilësuar si kryeministri më jetëgjatë në Shqipëri.

Me 27 vjet në detyrë Shehu është rekordmeni në historinë e shtetit shqiptar por edhe në botë. Një rekord që pak gjasa ka që të thyhet.

Pas Shehut kryeministri i dytë më jetëgjatë është Enver Hoxha me 10 vjet, Adil Çarçani me 9 vjet dhe Sali Berisha me 8 vjet.