A e keni ditur se në qepallën e syrit ndodhet një vrimë: Ky është funksioni i saj

Nëse e shikoni me kujdes afër syve tuaj, mund të shihni një vri.më shumë të vogël në pjesën e poshtme të qepallave.

Por shumë pak njerëz e dinë se për çfarë bëhet fjalë dhe pse ndodhet në qepallat e brendshme.

Kjo vri.më e vogël quhet punktum lacrimal, e cila ndodhet me të vërtetë në qepallë dhe është plotësisht normale.

Njerëzit kanë dy puncta lacrimal, në secilën anë të syve të tyre.

Ashtu si flokët, ngjyra e lëkurës, gjatësia, edhe kjo vri.më ndryshon madhësinë nga një person tek tjetri.

Ndërsa disa njerëz lehtë mund të vërejnë vri.mën në qepallat e tyre, disa njerëz e kanë të vështirë të vërejnë vri.mën e vogël.

Kjo vri.më është pjesë e sistemit të tretjes dhe kullimit të syve, pasi funksionon për të kulluar lotët në sytë tanë.

Nëse kanali juaj lotsjellës fillon të prodhojë lot si rezultat i kënaqësisë, trishtimit ose aq i thjeshtë sa kur pluhuri futet në sytë tuaj, punkti lacrimal do t’i kullojë këto lot në qese lacrimal.

Qesja e lacrimalit më vonë do të transferojë lotët tuaj përmes kanalit lacrimal në hundën tuaj.

Prandaj, kjo është arsyeja pse ju rrjedhin edhe hundët kur ju qani.

Sidoqoftë, nëse sytë tuaj kanë tendencë të marrin më shumë ujë, ka një procedurë mjekësore për të ndaluar këtë.

Kjo përfshin vendosjen e prizave të vogla në formë cilindri në këtë vri.më, i cili do t’ju mbajë sytë nga kullimi i lotëve në sasi të mëdha.

Procedura është e shpejtë, pa dhimbje dhe plotësisht e kthyeshme.