A është i ndalueshëm seksi në periudhën e Koronavirusit?

Koronavirusi ka infektuar mbi 127 milion njerëz nga e mbarë bota dhe ka shënuar mbi 2,78 milion njerëz që kan humbur jetën.

Një pyetje që padyshim ka kaluar në mendjen e pothuajse të gjithëve është:

A mund ta merret Koronavirusi nga seksi?

Media britanike “express.co.uk” ka cituar për Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e sëmundjeve se virusi përhapet kryesisht nga një njeri në tjetrin, sidomos kur janë në kontakt të ngushtë.

Virusi përhapet me spërkla kur një person i infektuar kollitet ose teshtit.

Virusi është i pranishëm në pikat e frymëmarrjes prandaj shumë vende si psh Franca kanë dekujaruar njerëzit të puthen në faqe.

Puthja me partnerin është shumë me int.ime se kaq por sipas eksperteve nuk ka prova që koronavirusi të përhapet me anë të lëngjeve trupore.

Lidhur me këtë çeshtje kanë reaguar dhe mediat italine.

Shumë ekspertë e këshillojnë raportin int.im pasi rrit imunitetin.

Megjithatë në të tilla raste marrë.dhëniet duhen kryer me partnerin në shtëpi dhe kurrsesi me partnerë të rastësishëm.