A është ndonjëherë vonë për të hequr dorë nga pirja e duhanit?

Të gjithë e dimë se pirja e cigareve ua shkurton jetën.

Në fakt, një në pesë vdekje në SH.B.A. ende shkaktohet nga pirja e duhanit.

Sidoqoftë, pas pirjes së duhanit për 20 ose 30 vjet, mund të ndjeheni sikur nuk ka asnjë mënyrë për të lënë.

Pse?

“Ju e keni pasur këtë zakon për kaq shumë kohë, me siguri nuk do të ndryshonte në shëndetin tuaj.

Dëmtimi i mushkërive tuaja tashmë ka ndodhur”, këto janë mendime që të gjithë ata që kanë pirë duhan për një kohë të gjatë i kanë.

Ju mund të ndjeheni të pafuqishëm dhe sikur kjo nuk ka rëndësi.

Por nuk jeni vetëm, pa marrë parasysh sa herë keni provuar të hiqni dorë nga pirja e duhanit apo sa vjeç jeni tani.

Duhanpirësi mesatar bën mesatarisht 6 deri në 30 përpjekje para se të jenë të suksesshëm në heqjen dorë nga pirja e duhanit.

Nëse të tjerët mund ta bëjnë këtë, mundeni edhe ju!

Asnjëherë nuk është vonë për të përmirësuar mushkëritë tuaja dhe nuk është kurrë vonë që të provoni.

Ka produkte të reja që lëshohen çdo ditë për t’ju ndihmuar në udhëtimin tuaj dhe çdo ditë paraqet një mundësi për të ndërmarrë një hap tjetër.

Përfitimet nga ndalimi i pirjes së duhanit gjatë jetës në vazhdim:

Çdo ditë që të përmbaheni nga pirja e duhanit është një ditë tjetër e shëndetshme dhe stil i jetës së përmirësuar.

Rrobat dhe flokët tuaj nuk kanë më erë tymi dhe nuk keni më djegie të rrobave tuaja.

Brenda orës së parë të heqjes dorë nga pirja e duhanit, presioni i gjakut dhe rrahja e zemrës ulen.

Brenda tre ditëve të para, sensi juaj i shijes dhe aromës përmirësohet.

Brenda një muaji, mushkëritë tuaja përmirësohen.

Brenda një viti, rreziku juaj për sëmundje koronare të zemrës zvogëlohet përgjysmë nga koha kur pini duhan.

Brenda pesë vjetësh, rreziku juaj për goditje në zemër zvogëlohet.

Pas 15 vjetësh larg duhanit, faktorët tuaj të rrezikut janë pothuajse të njëjtë me një person që nuk kanë konsumuar kurrë duhan.