A skadon parfumi dhe sa kohë zgjat aroma e tij e pandryshuar? Kjo është periudha që mund ta përdorni

A skadon parfumi?

Jo tamam; ai nuk skadon si ushqimet, si qumësht etj.

Por, nëse po pyesnit: “Parfumi shuhet?”.

Përgjigjja bëhet pak më e komplikuar

Shumica e llojeve të parfumeve janë bërë nga dy komponentë kryesorë: vaji dhe alkooli.

A skadon parfumi? Jo tamam; ai nuk skadon si ushqimet, si qumësht etj.

Por, nëse po pyesnit: “Parfumi shuhet?”.

Përgjigjja bëhet pak më e komplikuar

Shumica e llojeve të parfumeve janë bërë nga dy komponentë kryesorë: vaji dhe alkooli.

Tradicionalisht, vajrat e aromave bëhen nga vajrat natyrorë të bimëve.

Parfumet moderne përdorin gjithashtu kimikate sintetike për të ndihmuar në prodhimin e aromave unike që nuk gjenden askund në natyrë.

Për shumicën e njerëzve, gjëja më e keqe që do të ketë nga parfumi i skaduar është një aromë e pakëndshme ose një aroma që nuk zgjat .

Sidoqoftë, jo të gjithë do të jenë kaq me fat.

Në disa raste, shkruan Class, ndryshimi në përbërjen kimike të parfumit thjesht do të çojë në një acarim të vogël të lëkurës, por në të tjera, mund të shkaktojë një reagim të keq alergjik.

Simptomat mund të ndryshojnë nga personi në person, por disa nga ato më të zakonshmet janë migrena, dhimbjet e muskujve dhe madje edhe vjellja.

Në disa raste, shkruan Class, ndryshimi në përbërjen kimike të parfumit thjesht do të çojë në një acarim të vogël të lëkurës, por në të tjera, mund të shkaktojë një reagim të keq alergjik.

Simptomat mund të ndryshojnë nga personi në person, por disa nga ato më të zakonshmet janë migrena, dhimbjet e muskujve dhe madje edhe vjellja.

Fatkeqësisht, disa raste gjithashtu rezultojnë fatale pasi reagimi mund të çojë në tronditje anafilaktike dhe vdekje.

Pra bëni kujdes dhe pyesni përpara se të blini një parfum dhe nëse ai nuk e ka datën e skadencës në ambalazh.