Aftësitë e mahnitshme të kamuflimit, të krijesës së rrezikshme

Vital Bazarov e ka filmuar në gjirin e Aqaba të Egjiptit gjallesën e rrallë që ka aftësi të mahnitshme kamuflimi.

Ngjyrat e mbyllëta dhe format e pazakonta trupore, e ndihmojnë atë që të bëhet një me detin apo koralet.

“Pos që është e një krijesë e rrallë, është vështirë për ta pasur afër, ngaqë lëviz natën.

Por, pata fatin dhe e gjeta gjatë ditës”, ka thënë Bazarov, lidhur me rastin.

Gjallesa që quhet Inimicus filamentosus, trupin e ka pa luspa, kurse majat në shpinë i ka shumë helmuese.

Shiko Videon:

Diver films 'camouflage fish' off the Egyptian coast – Daily Mail Online

Gepostet von VIPa Klips am Sonntag, 26. Januar 2020