Aktivizimi i eksploziivit që peshonte një ton, ngriti valët në 30 metra

Njohësit e eks.plozivëve të kontrolluar, ia dolën ta eks.plodojnë me sukses një bo.mbë që ndodhej në bregdetin e Sevastopolit në Krimea.

Mjeti që ishte hedhur nga nazistët gjatë luftimeve të vitit 1941, është dërguar 14 metra në thellësi dhe më pas është aktivizuar përmes një sistemi që u punua për një kohë të gjatë.

Zhytësit kanë sfiduar rrymat e ujit për afro nëntë orë, derisa e kanë vendosur si duhet mjetin që peshon një ton.

Filmimi i postuar më poshtë tregon momentin dramatik të eks.plodimit, që ka ngritur valën e ujit që arrinte deri 30 metra lartësi.

Shiko Videon: