Ambasadorja amerikane u kthye në Kiev

Ambasadorja në detyrë e SHBA në Ukrainë, Kristina Kvien dhe një grup diplomatësh amerikanë u kthyen sot në ambasadën në Kiev për herë të parë që nga 24 shkurti, kur filloi sul.mi i Rusisë ndaj Ukrainës.

Ambasada amerikane në Kiev u mbyll në mes të shkurtit për shkak të shqetësimeve për veprimet ushtarake ruse.

Një grup i vogël diplomatësh amerikanë u transferua më pas në qytetin perëndimor të Ukrainës, Lviv, përpara se të transferoheshin në Poloni dhe të ktheheshin herë pas here në Ukrainë.

Megjithatë, më 24 shkurt, Shtetet e Bashkuara pezulluan shërbimet diplomatike në Lviv.