Anglia pritet t’i rikthehet normalitetit, në qershor rihapen shkollat

?????????????????????????????????????????????????????

Fëmijët janë dukshëm më pak të prekur nga koronavirus – tha një ministër i lartë në Angli për Sky News, ndërsa qeveria përpiqet të largoj frikën për disa shkolla që rihapen nga qershori.

Michael Gove, ministër i kabinetit, tha se nxënësit dhe stafi do të jenë sa më të sigurtë kur fëmijët nga klasa e parë deri tek klasa e gjashtë të rikthehen në shkollë.

Shkollat po planifikohen të rihapen në muajin e ardhshëm, e kjo sipas Gove, Britania e Madhe po ndiqte hapat e Danimarkës.

Përkundër Skocisë, Uellsit dhe Irlandës Veriore që kanë distancim të rrep.të shoqëror, masat në Angli janë lehtësuar pak për të lejuar disa personat që të mund të kthehet në punë.

Shkollat ​​janë paralajmëruar që të rihapen tek disa fëmijë brenda disa javësh, ndërsa disa dyqane të detyruara të mbyllen më shumë se dy muaj më parë u është thënë se mund të fillojnë tregtinë përsëri nga korriku.