Arsyet se puna e vështirë nuk do të sjellë gjithnjë sukses

Ju punoni shumë duke u përpjekur të arrini qëllimet tuaja.

E megjithatë, suksesi vazhdon të ju lëkundet, pavarësisht se çfarë bëni.

Pse ndodh kjo?

Puna e vështirë është gjithmonë një pjesë standarde e suksesit, por suksesi jo domosdoshmërisht buron nga ndonjë punë e vështirë.

Nuk është vetëm të punosh shumë.

Duhet gjithashtu të punoni zgjuar.

Djegia

Disa njerëz nuk besojnë në djegie, por kushdo që është i mbingarkuar vetë e di se sa brutal mund të jetë.

Ju ndjeheni të rraskapitur plotësisht deri në pikën e afateve të humbura në mënyrë të përsëritur, në pamundësi për të funksionuar dhe kryer detyrat e punës.

Pse ndodh djegia? Epo, kur punoni shumë, kjo zvogëlohet në kohën tuaj të lirë, ju detyron të anuloni angazhimet sociale dhe bën që përqendrimi juaj të rrotullohet vetëm rreth kësaj, çdo ditë.

Kjo rraskapitje largon gëzimin nga bota juaj, duke mos ju lënë asgjë përveç punës.

Mungesa e mbështetjes

Të punosh shumë shpesh nënkupton më pak angazhime shoqërore, dhe ky është një rrezik tjetër që ti përpiqesh të ndjekësh sukses pa ekuilibër.

Njerëzit kanë nevojë për ndërveprim shoqëror, dhe studime të ndryshme kanë zbuluar se ajo ka efekte pozitive në:

Aftësitë e të mësuarit dhe produktiviteti, Simptomat e depresionit dhe ankthit, Kujtesa dhe përqendrimi, Shëndeti i përgjithshëm fizik, Jetëgjatësia.

Për më tepër, suksesi shpesh nuk është vetëm diçka që buron vetëm nga vetja.

Mund, natyrisht, por fakti është se lidhjet dhe marrëdhëniet e forta me të tjerët si në fushën tuaj ashtu edhe jashtë saj,janë po aq të rëndësishme.

Obligimet mund t’ju ndihmojnë të bëni hapin tjetër në karrierën tuaj, dhe marrëdhëniet e ngushta, të kujdesshme me miqtë dhe familjen mund t’ju japin forcë, mbështetje dhe perspektivë të jashtme.

Kopjimi i të tjerëve

Shumë njerëz janë punëtorë të zelltë, por pak janë të suksesshëm.

Pse?

Sepse akti i “duke punuar shumë” shpesh përfshin ndjekjen e turmës dhe bërjen e asaj që po bëjnë pothuajse të gjithë të tjerët.

Për më tepër, shumë “punët” e vështira shpesh janë pa mend, nuk kërkon shumë ndryshim ose inovacion.

Sigurisht, puna e vështirë është ende thelbësore, pavarësisht se çfarë po bëni.

Por sigurohuni që puna juaj e vështirë nuk është e verbër.

Puna juaj e vështirë gjithashtu duhet të jetë drejt arritjes së qëllimeve tuaja.

Nëse puna juaj e vështirë nuk po ju qon askund, bëni një hap prapa dhe pyesni veten – çfarë po gaboni?

Mungesa e buxhetit

Kur jeni kaq i zënë me punë, mund të harroni të siguroheni që numrat tuaj të shtohen.

A e dini se amerikanët nuk kanë ndonjë ide se ku shkojnë shumica e parave të tyre?

Këshilla për kursimin e parave për sukses

Sa para po fitoni?

Sa kushton?

Sa shpenzoni për ushqim?

Sa i futni në kursime?

A po shpenzoni shumë për sende jo thelbësore?

A është sasia e punës që po bëni me vlerë të parave që fitoni?

Është një ide e mirë për të zhvilluar një buxhet bazuar në paratë që fitoni.

Shikoni se sa ju duhet të shpenzoni për faturat dhe shpenzimet thelbësore, atëherë kuptoni se ku mund të shkojë pjesa tjetër.

A mund të përballoni të financoni një hobi ose një klasë të re?

A mund të filloni të kurseni për diçka më të madhe?