Burrave në këtë vend u mungojnë femrat, ndaj paguajnë sa qimet e kokës për të gjetur një

BBC ka realizuar një reportazh për burrat e ishullit Faroe, të cilët janë të detyruar të martohen me gra nga Tajlanda dhe Filipine, pasi ka mungesë të theksuar të femrave.

Prej dekadash lindshmëria e vajzave në këtë ishull është shumë e ulët.

Femrat që martohen me burrat e këtij ishulli përzgjidhen nga një agjenci martesash.

Në reportazhin e realizuar nga BBC ngrihet pyetja sesi mundet këto gra të jetojnë në një vend me klimë të acartë, kur kanë lindur në një vend tropikal?!

Përgjigja është:

“Femrat paguhen për të shkuar nuse në këtë ishull deri në 40 mijë paund.

Këtu dimri zgjat gjashtë muaj dhe nuk ka diell fare.

Në fillim e kam pasur të vështirë, por pas 6 vitesh mund të them se u mësova”,- është shprehur femrat që ka shkuar në ishull.