Burri e la gruan pasi ajo humbi të dy krahët në një aksident: 10 vjet më vonë, ai u habit kur e pa se sa kishte ndryshuar ajo

Foto Ilustruese

Fred ka jetuar një jetë të trisht që kur ishte i ri.

Të dy prindërit e tij ndërruan jetë në një aksident kur ai ishte ende një fëmijë.

Për fat të mirë, për të u kujdes tezja e tij, por kjo nuk do të thotë që Fred ka jetuar një jetë të lehtë.

Tezja e tij ishte e varfër dhe shpesh Fred duhej të lypte në rrugë për të mbijetuar ai dhe tezja e tij.

Kur ai u rrit u përpoq të kërkonte punë edhe pse e vështirë, sepse ai nuk kishte as shkollë e as ndonjë profesion.

Plus, ai po i afrohej 30-tave të tij dhe akoma nuk kishte gjetur një grua.

Me ndihmën e tezes se tij, Fred më në fund u martua me një vajzë me emrin Vivian.

Viviani nuk ishte një grua e bukur por kishte një ndërtesë të madhe dhe ishte pak mbipeshë, mbi të gjitha ishte e zellshme dhe optimiste.

Kur ata u martuan i duhej të jetonin në kushte të vështira.

Shtëpia që morën me qira ishte bosh dhe i mungonin nevojat themelore.

Fred nuk përpiqej për të përmirësuar kushtet e tyre të jetesës.

Fatmirësisht, Vivian ishte e kundërta e Fredit.

Ajo u kujdes për shpenzimet e shtëpisë dhe punoi në një fermë.

Megjithatë, pagesa e saj nuk ishte e mjaftueshme për të paguar faturat dhe ushqimin.

Ata shpesh kishin një vakt dy herë në ditë.

Vivian i cili nuk donte të vazhdonte të jetonte në atë lloj jete të mjerueshme, kishte një vizion për të përmirësuar jetën e tyre.

Ajo vendosi të marrë hua nga të afërmit e saj dhe të hapte një restorant.

Më në fund mund të blinin një shtëpi dhe një makinë.

Por Vivian ishte i vetmja që po punonte.

Gjithçka që ai bëri ishte të qëndronte në shtëpi dhe të kërkonte para nga gruaja e tij punëtore.

Megjithatë, fati i tyre mori një kthesë kur Vivian pësoi një aksident.

Ajo po nxitonte të kthehej në shtëpi kur papritur një kamion rrëzoi makinën e saj.

Mrekullisht, Vivian mbijetoi nga aksidenti i tmerrshëm, por të dy duart e saj duhej të priteshin për shkak se u përplasën rëndë në aksident.

Vivian ishte jashtëzakonisht e shkatërruar kur mësoi se kishte humbur të dyja krahët pas zgjimit nga operacioni.

Fred nuk u përpoq ta ngushëllonte.

Në vend të kësaj, ai e la atë kur mësoi që Vivian kishte humbur krahët e saj në aksident.

Ishte një tragjedi për Vivianin.

Ajo humbi të dy krahët dhe burrin e saj në të njëjtën ditë.

Për disa muaj, Vivian nuk mundi të ngrihej nga shtrati.

Ajo mori vetëm $ 11,000 nga divorci i saj me Fred ndërsa Fred mori një sasi të konsiderueshme të pasurive të tyre.

Vivian e dinte se ishte e padrejtë që ajo të merrte vetëm një pjesë të vogël të pasurive martesore kur ishte vetëm puna e saj ndërsa Fred nuk bëri asgjë.

Por ajo nuk donte ta tërhiqte divorcin më.

Ajo vuajti nga depresioni muaj të tërë pas kësaj, por së shpejti, ajo gradualisht vazhdoi të mësohej me jetën e saj.

Vivian e kuptoi se nëse ajo vazhdonte të pikëllohej për të kaluarën, ajo nuk do të merrte as burrin e saj as jetën e saj të vjetër.

Me $ 11,000 që ajo mori nga divorci, Vivian rindërtoi biznesin e saj.

Ajo punësoi një asistent për ta ndihmuar atë të drejtojë biznesin e saj.

Restoranti i saj i ri filloi të lulëzojë.

Ndërkohë, Fred, i cili tashmë kishte një të dashur te re, kaloi ditët e tij duke luajtur bixhoz dhe duke pirë.

Ai po i humbiste te gjitha paratë.

Së shpejti, ai humbi makinën e tij, shtëpinë dhe restorantin e tij, që Vivian ka punuar kaq shumë për ta ndërtuar.

Meqë nuk i kishte mbetur asgjë, e dashura e tij e la dhe Fred e gjeti veten duke lypur në rrugë si koha para se ai të martohej me Vivianin.

Dhjetë vjet kaluan dhe Fred vazhdonte të lypte në rrugë.

Asgjë tjetër nuk ka ndryshuar, përveç se ai u rrit dhe u bë më i mjeruar sesa ishte më parë.

Një ditë, Fred po lypte në rrugë kur pa një grua të bukur me një makinë sportive.

Shpejt vrapoi drejt gruas për të lypur për para.

Gruaja u befasua kur Fred, i cili kishte një t-shirt të vjetër dhe flokë të çrregullt, iu afrua asaj.

Ajo qe e habiti më shumë ishte kur e kuptoi se lypësi ishte ish-burri i saj, Fred.

Fred nuk mund të shqiptonte asnjë fjalë sapo njohu Vivianin, i cili qëndronte para tij.

Ajo dukej krejt ndryshe!

“… … dora jote!” Fred u befasua kur pa që Vivian dukej e mrekullueshme dhe e përsosur sikur të mos kishte qenë kurrë në një aksident tragjik që shkaktoi humbjen e saj.

Duke parë se sa i habitur ishte Fred, Vivian buzëqeshi dhe tha:

“Faleminderit që më ke lënë, tani më në fund mund të gjej lumturinë time”.

“Ju kurrë nuk do të kuptoni sa e vështirë ishte për mua dhjetë vjet më parë kur morët gjithçka që kisha dhe më late!” i tha Vivian Fredit.

Ajo kishte dashur t’ia thoshte këtë Fredit kohe me pare dhe atë ditë, ajo më në fund mundi t’ia thoshte atë që ishte në zemrën e saj.

Vivian pastaj u kthye mbrapa dhe kapi dorën e burrit të saj të ri, duke e lënë Fred ende te habitur.

Burimi: Good Times