Çfarë ndodhë kur i kërcisni gishta?

A keni pyetur veten cfarë ndodhë nëse i kërcisni kyçet e dorës?

Disa thonë se “ju do të merrni artrit” nëse vazhdoni kështu.

Por a ka ndonjë të vërtetë në këtë?

Për të mësuar të vërtetën, Greg Foot dhe ekipi i BritLab kanë hulumtuar shkencërisht këtë fakt.

Në këtë video, zbuloni pse kjo ndodh, çfarë saktësisht bën zhurmë, dhe pse ju nuk mund të kërcisni nyjet tuaja dy herë.

Dhe si bonus, mësoni se çfarë i ka ndodhur një shkencëtari të përkushtuar që për më shumë se 60 vjet ka kërcitur kyqin e njërës dorë për të parë nëse ajo do të ishte e dëmshme./InfoKosova/

Shiko Videon: