Dëshironi bell më të hollë? Hani më shpesh këtë lloj ushqimi

Agrumet janë ndër frutat më të dashura për njerëzit, të cilat japin përfitime të shumta edhe te shëndeti.

Një hulumtim i botuar në gazetën kërkimore të fizioterapisë, i cili analizoi 13 studime nga e gjithë bota që përfshinin 921 njerëz, tregoi edhe një herë pse ia vlen të konsumoni agrume.

Studimet treguan se ngrënia e agrumeve ose ekstrakti i tyre mund të zvogëlojë ndjeshëm peshën e tru.pit.

Të dhënat e hulumtimit zbuluan se agrumet dhe ekstraktet e saj zvogëluan peshën e tru.pit me një mesatare prej 1.2 kilogram për person dhe pothuajse 2.5 centimetra të perimetrit të belit dhe ijëve.

Agrumet gjithashtu ulën indeksin e masës tru.pore te personat që morën pjesë në studim.