Dikur vatër e koronavirusit, por si po arrinë tani Italia ti bëjë ballë Covid 19-it?

Coronavirus blood test . Coronavirus negative blood in laboratory.

Italia ka regjistruar 275 raste të reja të koronavirusit në 24 orët e fundit, ndërkohë pesë pacientë kanë humbur jetën.

Ministria e Shëndetësisë dekla roi se për të dytën ditë radhazi se nuk ka vde.kje në Lombardi, ndërsa raste të reja pozitive janë 79, kryesisht asimptomatike.

Të shëruarit vazhdojnë të rriten dhe provincat e Kremones, Pavia dhe Sondrio nuk regjistrojnë ndonjë ngjitje të re.

Në total që prej fillimit të pandemisë në Itali janë regjistruar 12,442 raste, 35,102 vde.kje dhe 198.320 të shëruar, 128 pacientë janë rikuperuar vetëm 24 orët e fundit.

Ndërkohë Rumania konfirmohet si një nga shpërt.himet kryesore në Evropë përsa i përket koronavirusit.

Në vendin e Ballkanit, në 28 orët e fundit janë regjistruar 1.284 raste të tjera të Covid-19, një kulm i ri që nga fillimi i pandemisë.

Numri i përgjithshëm i të infektuarve ka shkuar në 43.678, vde.kje 2.165,15 prej të cilave vetëm në 24 orët e fundit.

Ishte pikërisht kjo situatë që e detyroi Italinë të përfshijë Rumaninë në listën e vendeve, qytetarët e të cilëve do të jenë të detyruar ti nënshtrohen karantinës 14 ditore nëse udhëtojnë drejt saj.