Disa arsye se përse nuk duhet të flini përmbys

Një ndër sekretet për të qenë në formë dhe për ta përballuar më mirë ditën është një pushim i mirë dhe një gjumë i qetë.

Cilësia e gjumit është hapi i parë për të gjitha aktivitetet e ditës, përveç se ndikon në shëndetin tonë.

Edhe po.zicioni që marrim gjatë natës është thelbësor për të parandaluar shqetësimet.

Shumë ekspertë bien dakord me faktin se fjetja me shpinë është shumë e rekomandueshme.

Lajme të këqija për adhuruesit e fjetjes barkas.

Ky po.zicion mund të shkaktojë probleme të shumta që lihen pas dore.

Personat që flenë përmbys e mbajnë kokën nga njëra anë e jastëkut, duke zgjatur tej mase qafën, gjë që sjell probleme në shtyllën kurrizore.

Sugjerimi i ekspertëve është fjetja me shpinë, ose të paktën në krah.

Por, për një gjumë cilësor nevojitet edhe një jastëk i rehatshëm, jo shumë i lartë, si dhe një dyshek cilësor.

Sipas ekspertëve, ata që flenë barkas, për të reduktuar rreziqet e dhembjeve ose dë.met në shtyllën kurrizore, duhet të vendosin një jastëk poshtë gjurit në anën e kundërt nga kthehet koka, gjë që ndihmon tru.pin të anohet nga njëra anë, duke reduktuar kështu tensionin e po.zicionit qa shkaktohet mbi qafë.