Disa këshilla se si të bëheni dominues ne futboll

Bëhuni më të shpejtë dhe të shkathët

Zhvillimi i këtyre dy aftësive është i rëndësishëm në shumicën e sporteve, e sidomos në futboll në mënyrë që të rritet konkurrenca me lojtarët e tjerë në lojë.

Bëhuni i fortë dhe me trup të tonifikuar

Ju duhet të jeni në gjendje që të vraponi për 90 minuta, dhe jo një vrapim në një drejtim. Filloni dhe ndaloni, pa ndërprerë.

Vraponi sprint, pastaj ngadalë e pastaj prapë sprint.

Futbolli kërkon gjithmonë një vrap të pandalshëm, dhe shtegui lojës gjithmonë ndryshon.

Përpos nëse jeni portier, ju duhet që të vraponi dhe ta rrisni ritmin e vrapit gradualisht gjatë lojës.

Sa i përket forcës, është e rëndësishme që të ndesheni me lojtarët tjerë të skuadrës rreth atletikës.

Por, jo domosdoshmërisht t’i forconi tepër muskujt e trupit.

Forca totale e trupit është çelësi për sukses në futboll. Ju duhet të jeni të shkathët dhe ndërtimi i tepërt i muskujve mund të ju lëndojë.

Përmirësoni teknikën e lëvizjeve të këmbëve, dhe mund të praktikoheni edhe vetë

Është shumë mirë që të jeni të aftë fizikisht në lojë, por teknika është çelësi.

Mënyra e vetme që të përmirësoni teknikën tuaj është që të praktikoheni.

Improvizoni mënyra të ndryshme që të merrni kontroll mbi topin.

Merreni topin kudo me vete. Kur jeni afër një muri, përdoreni atë që ta goditni topin në të.

Luani FIFA dhe PES

Si mund Fifa dhe PES të përmirësojë performancën tuaj?

Gjatë lojës Fifa dhe PES, ju merrni kontroll mbi vendimet e lojtarëve.

Kjo ju ndihmon në përmirësimin e taktikës dhe strategjisë.

Për më tepër, ju do të filloni të mësoni për lojtarët dhe ekipet.

Shikoni futboll!

Kjo është shumë e rëndësishme!

Shikoni një lojtar nga pozicioni juaj dhe kjo do të ju ndihmojë shumë.

Ju pastaj do të dini se çfarë duhët bërë për mbrojtje e çfarë për