Do të habiteni kur të mësoni se pse në Angli votohet me laps

Nëse në Kosovë dhe Shqipëri jemi mësuar që ti kryejmë votimet me përdorimin e stilolapsit, në Angli përdoret lapsi.

“Përdorimi i lapsit ose stilolapsit nuk është i specifikuar në legjislacion.

Në angli, lapsat janë përdorur për arsye historike dhe praktike.

Përdorimi i tyre nuk rrit mundësinë e mashtrimit në zgjedhje pasi në shenjat e tyre mund të fshihen.

Por e njëjta gjë vlen edhe për stilolapsin pasi boja mund të lëshojë dhe të shkatërrojë fletën e votimit,” – tregoi Jordan Lawrence, një përfaqësues i Komisionit Zgjedhor.

Edhe pse gjithmonë është votuar me laps, është e lejueshme që të përdoret edhe stilolapsi.