Dua Lipa: Para se të bëhesha e famshme kam punuar në një restaurant

Këngëtarja shqipptare me famë ndërkombëtare, Dua Lipa, së fundmi në një intervistë të re për The New York Times ka folur për albumin e saj të ri “Future Nostalgia”, të cilin e publikoi vetëm pak javë më parë.

Përveç albumit, Lipa nuk ka hezituar të flasë paksa edhe për jetën private dhe rrugëtimin e vështirë që ka bërë për të arritur këtu ku është sot.

Askush që bie në kontakt me Dua Lipa nuk e ka marrë ndonjëherë në dyshim drejtimin e saj.

Ajo ia krediton etikën e saj të punës prindërve të saj, emigrantëve shqiptarë të cilët të dy mbajtën dy punë ndërsa shkonin në universitet kur ajo ishte duke u rritur.

“Prindërit e mi sakrifikuan shumë për të provuar dhe më bëjnë të ndjehesha sikur nuk më mungonte asgjë”, tha ajo për The New York Times.

Emrin e saj e veçoi në shkollë, por ajo nuk u ndje si një e huaj.

Kur ishte 11 vjeçe, familja u kthye në Prishtinë, kryeqyteti i Kosovës, dhe megjithëse u përmirësua cilësia e tyre e jetës, Lipa kuptoi që “nuk kishte mundësitë që ajo pati në Londër”.

Ajo iu lut prindërve të kthehej dhe kur ishte 15 vjeçe, prindërit e saj përfundimisht u dëshpëruan dhe e lanë të shkojë vajzën e tyre te një miku i familjes.

Por si i bindi ata?

“Babai im thjesht thotë se jam shumë e vështirë për të më thënë JO”, thotë ajo.

Në vitin 2018 ajo ndihmoi babanë e saj për organizimin e një festivali muzikor në Kosovë.

Para se të bëhej e famshme, ajo punoi në një restorant në Londër.

“Ishte një kohë argëtuese me siguri”, kujton Dua, teksa vetëm pak kohë më pas ajo do të fitonte mundësitë të ishte protagoniste e një reklame për spektaklin e madh “X Factor” në Angli.

Lipa ishte 17 vjeçe kur ajo ra në kontakt me producentin Felix Joseph, me të cilin ajo do të miqësohej në internet.

“Unë isha si: E di që nuk jemi takuar kurrë dhe ne e njohim vetëm njëri-tjetrin nga Twitter, por mua më është ofruar vetëm një marrëveshje botimi dhe nuk kam ide se çfarë do të thotë [shpjeguese]”, ka thënë Dua për mediumin njujorkez.

Jozefi e ridrejtoi atë tek avokati i tij, i cili e lidhi marrëveshjen, aty ndodhej edhe menaxheri i Lana Del Rey, Ben Mawson.

“Ajo erdhi në zyrën tonë dhe gjëja e parë që më goditi ishte se sa tepër karizmatike ishte ajo”, tha Mawson, i cili gjithashtu menaxhon Lana Del Reyn.

“Ajo kishte ambicie dhe interpretoi disa demo as kohe dhe zëri ishte thjesht i mahnitshëm”, kishte thënë tutuje Ben.

Lipa tha që ajo nuk e la punën e saj të përditshme në Restorantin “La Bodega Negra” të Londrës, derisa ajo nënshkroi marrëveshjen e saj me labelin ‘Warner Bros’.

Pas nënshkrimit të kontratës me ‘Warner Bros’, sukseset e Duas ishin thjeshtë të pandalshme.