Dy pacientë të vdekur në Pejë brenda 24 orëve, një i konfirmuar me Covid-19, tjetri ende rast i dyshuar

Edhe një pacient nga Peja ka ndërruar jetë gjatë 24-orëshit të fundit si pasojë e infektimit me Covid-19.

Bëhet fjalë për një paciente të moshës 78-vjeçare.

Ndërkohë në Spitalin e Pejës ka ndërruar jetë edhe një pacient tjetër, 70-vjeçar i cili ishte i dys.huar për Covid-19, mirëpo ende nuk e kishte kryer testin.

“Fatke qësisht gjatë 24 orëve të fundit kemi pasur dy ras te të vde.kjeve.

Një paciente 78 vjeçare e konfirmuar pozitiv me test të Covidit -19 ka vde.kur, si dhe një pacient i moshës 71 vjeçar i dys.huar por ende pa kryer testin poashtu ka vde.kur”, thuhet në njoftimin e Spitalit të Pjeës.

Krahas kësaj në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë ak tualisht po trajtohen 77 pacientë me Covid-19.

32 pacientë janë në Oksigjeno terapi, 7 pacientë janë në gjendje më të rëndë, ndërsa pacientet e tjerë janë në gjendje më stabile.

Gjatë vikendit të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 583 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësorë.

Nga këta 61 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm.

Gjatë vikendit kanë qenë 11 lindje, 5 normale dhe 6 me pre.rje ceza.riane.

Kanë lindur 11 foshnje 4 të gjinisë mashkullore dhe 7 të gjinisë femërore.

Gjatë vikendit të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë janë kryer 12 operacione, ndërsa 452 pacientë kanë kryer analiza, që në total kanë bërë 4,505 analiza.

E gjate dites se sotme personi me inicialet S.K. nga Suhareka ka vde.kur nga COVID-19.

Lajmin e ka bërë të ditur drejtoresha e Shëndetësisë në Suharekë, Besa Kuqi, e cila ka thënë se S.K. i testuar pozitiv më 24 korrik dhe i hospitalizuar në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit.

“Me keqardhje ju njoftoj se edhe një qytetar humb bete jën me #COVID19 nga qyteti i Therandës, S.K, i testuar pozitiv më 24 korrik dhe i hospitalizuar në Spitalin e Përgjithshëm të Prizrenit.

Ngushël limet më të sinqerta familjes.

Edhe 32 qytetarë të komunës tonë po e vazhdojnë bete jën me këtë virus të fshehtë për jetë normale.

Ju lutem, rriteni kujdesin, mbajeni distancën dhe zbatoni masat mbrojtëse kundër #COVID19!”, ka thënë ajo.

E gjatë 24 orëve janë shëruar 121 pacientë, duke çuar numrin e përgjithshëm në 3,874 ras te, ndërsa numri total i ras teve pozitive është 7,137 ras te.

Poashtu, në 24 orëve të fundit kanë ndërruar jetë tetë pacientë të cilët kanë pasur dhe sëmundje tjera bashkëshoqëruese, ndërsa numri i përgjithshëm 177 ras te./Express/