Marrëdhënia midis njerëzve dhe kafshëve është edhe e ndërlikuar dhe e bukur, shkruan InfoKosova.

Njerëzit hanë mishin e kafshëve, por gjithashtu kujdesen edhe për to si kafshë shtëpiake.

Ne varemi nga kafshët për ushqim ndërsa hamë mishin, qumështin dhe vezët.

Ne mbajmë mace, qen, peshk, zogj, zvarranikë si kafshë shtëpiake.

Ne përpiqemi të ruajmë speciet që vdesin dhe të ndihmojmë në ruajtjen e tyre përmes riprodhimit, ndërsa anëtarët e tjerë të racës njerëzore po shkaktojnë zhdukjen e disa prej kafshëve më të bukura në botë.

Në këtë video janë disa nga tregimet më të shquara të kafshëve që kanë shpëtuar jetën e njerëzve.

Nga derrat tek kuajt e deri te delfinët, këta kafshë ndjenin se ekzistonte rreziku dhe dilnin në veprim para se viktima të dinte se çfarë po ndodhte./InfoKosova/

Shiko Videon: