Elinda Muriqi, 16 vjeçarja e cila e la Amerikën për të luftuar në Kosovë

Elinda Ramiz Muriqi ishte vetëm 16 vjeçare kur e ka Nju Jorkun për të luf.tuar për Kosovën gjatë luf.tës.

Nga Peja, Elinda shkoi në Amerikë në vitin 1996.

Babai i saj, Ramizi, e shiti kafeterinë në Amerikë dhe u kthye në Kosovë për tu bashkuar më UÇK-në.

Pak më vonë, Elinda iu bashkua.

Elinda nuk arriti ta përfundonte vitin e parë në Christopher Columbus High School – Shkolla e Mesme në Bronks.

Ajo së pari arriti në Shqipëri, në trajnim 15 ditor, duke qenë e vetmja femër në Batalionin e Atlantikut.

Pas luf.tës, ajo ishte edhe mbrojtësja- bodyguard e Presidentit Ibrahim Rugova.

Njëjtë edhe vëllau i saj, Elvir Muriqi, ishte pjesë e UÇK-së.

Këtu janë disa fotografi të vajzës e cila edhe sot jeton mes Amerikës dhe Kosovës, dhe vepra e saj duhet përkujtuar sidomos kur përkujtojmë edhe përvjetorët e masakrave dhe krimeve që Serbia i bëri në Kosovë, ndaj civilëve të pafajshëm.