Evropa nis sot lehtësimin e masave bllokuese

Sot shumë vende nisin lehtësimin më tej të kufizimeve për shkak të masave të marra kundër koronavirusit.

Shumica e bizneseve në Itali, përfshirë bare dhe parukierë, do të jenë të lirë të rihapen pas më shumë se dy muajve të masave të bllokimit në shkallë vendi.

Spanja është e vendosur të lehtësojë kufizimet e saj jashtë Madridit dhe Barcelonës, me grupe deri në 10 persona të lirë për t’u takuar.

Masat pasojnë me rënie të vazhdueshme në numrin e vde.kjeve të regjistruara ditore.

Dje, Italia regjistroi vde.kjet më të pakta ditore që kur filloi të mbyllet në mars.

Thuhet se 145 persona kishin vde.kur me virusin në 24 orët e mëparshme.

Kjo shënoi një rënie të konsiderueshme nga numri i saj më i lartë ditor i vde.kjeve, i cili ishte më shumë se 900 në 27 Mars.

Në Spanjë, numri i përditshëm i vde.kjeve ra nën 100 për herë të parë pasi vendosi kufizimet e tij të mbylljes.

Por zyrtarët po paralajmërojnë se vetëkënaqësia për virusin mund të çojë në një valë të dytë të infeksioneve.