Fakte interesante shkencore

Vetën 10 përqind e të gjitha qenieve njerëzore të lindura në këtë botë, janë gjallë në këtë moment.

Çdo vit më shumë se 1 milionë tërmete shkaktohen në Tokë.

Kur vullkani Krakatu në Indonezi u aktivizua në vitin 1883, fuqija e tij qe aq e madhe sa që zhurma që shkaktoi mund të dëgjohej deri 4.800 kilometra larg në Australi.

Kokrra me e madhe e breshërit me e madhë në botë peshonte mbi 1 kg, dhe ka rënë në Bangladesh në vitin 1986.

Çdo sekondë rreth 100 rrufe atakojnë Tokën.

ADN-ja u zbulua fillimisht në vitin 1869 nga zvicerani Friedrih Mishler.

Gjirafat flenë shpesh vetëm 20 minuta në çdo 24 orë.

Ato mund të flenë maksimumi deri në 2 orë (me intervale dhe jo në një kohë), por kjo ndodh rrallë.

Gjirafat nuk shtrihen kurrë përtokë.

Pa shtresën e tij të mukusit, stomaku ynë do të treste veten.

Një qelize të vetme gja.ku i duhen rreth 60 sekonda për të bërë një xhiro të plotë në trupin e njeriut.

Pla.gët e infektuara me krimba shërohet më shpejt, dhe pa përhapjen e gangrenës apo infeksioneve të tjera.

Ekzistojnë më shumë organizma të gjalla mbi lëkurën e çdo njeriu, sesa njerëz mbi sipërfaqen e globit.

Balena gri migron çdo vit 12.500 milje nga Artiku në Meksikë dhe anasjelltas.

Koalat flenë mesatarisht 22 orë në ditë, ndërsa rrinë zgjuar vetëm 2 orët e mbetura.

Yjet neutrone janë kaq të dendur, sa që një lugë çaji do të peshojë më shumë se të gjithë njerëzit mbi Tokë.

Një në çdo 2000 foshnje lind me një dhëmb.

Çdo orë që kalon universi zgjerohet me 1 miliardë milje në të gjitha drejtimet.