Filmi “Zana” do të shfaqet në Amerikën Veriore, Synergetic Distribution siguron të drejtat për transmetim

Drama surrealiste, psikologjike nga regjisorja, Antoneta Kastrati ishte hyrja e Kosovës në kategorinë më të mirë ndërkombëtare të Oscar në vitin 2020.

Duke qenë se është në rritje të audienca amerikane për filmat e pazakontë në gjuhë të huaj, Synergetic Distribution ka siguruar të drejtat e transmetimit të filmit Zana në Amerikën e Veriut për Zanën, një tipar surreal nga regjisorja kosovare Antoneta Kastrati, shkruan The Hollywood Reporter.

Zana pati premierën në Toronto vitin e kaluar, ku tërhoqi rishikime të vrullshme për historinë e saj tronditëse të stresit post-traumatik dhe plagëve psikologjike të luftës, të frymëzuara nga vetë historia tragjike e familjes së Kastrati.

E vendosur në një qytet të vogël kosovar 10 vjet pas përfundimit të luftërave në Ballkan, Lume (Adriana Matoshi), e cila ende është e traumatizuar nga humbja e vajzës së saj të re në luftë, është nën presionin e burrit të saj Ilir (Astrit Kabashi) për të mbetur shtatzënë. Ndërsa një Ilir gjithnjë e më i dëshpëruar përpiqet të ketë metoda gjithnjë e më ekstreme, që nga psikologët e deri te largimi i kurave mjekësore te njerëzit e shenjtë dhe madje edhe një ekzorcist, nëna e tij Remzije (Fatmire Sahiti) e shtyn atë të zëvendësojë gruan e tij aktuale me një modele më të re.

Zana është një përvojë vizuale e drejtuar me aftësi, e cila lejon audiencën të lidhet me personazhet e saj në një nivel personal. Është një film i bërë për tu shikuar në ekranin e madh, “tha Anatol Chavez, kreu i blerjeve në Synergetic Distribution, i cili negocioi marrëveshjen me Miguel Govea dhe Brett Walker në grupin e shitjeve.

Distribution Synergetic është duke planifikuar një lansimin të platformës për Zana në Sh.B.A duke filluar në maj / qershor të këtij viti.

Alief po merret me shitjet në botë dhe po promovon filmin tek blerësit ndërkombëtarë në Tregun Evropian të Filmit në Berlin./Indeksonline/