Kreu i Vetëvendosjes, Albin Kurti, një ditë pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme u është drejtuar qytetarëve përmes një shkrimi në Facebook, ku ka thënë se që nga mbrëmë në Kosovë ka shpresë, sepse dje pati guxim.

Kurti ka thënë se populli ka vendosur dje që këtij ndryshimi t’i prijë Lëvizja Vetëvendosje.

“Të gjithë ju që keni votuar dje u jam falënderues që keni kryer detyrën qytetare e obligimin demokratik në një kohë të vështirë siç është kjo që po kalojmë dhe në një vend të dashur siç është Kosova jonë.

Të gjithë ju që keni votuar për ndryshimin, e sidomos për Vetëvendosjen, u jam mirënjohës për vetëdijen e lartë dhe ndërgjegjen e thellë për ta shpëtuar republikën tonë nga zvetënimi i mëtutjeshëm”, ka thënë ai.

Kurti shton se qytetarët ndikuan në skenën politike në mënyrë që drama kosovare e shtetit të mos ketë fund tragjik.

“Qytetarët folën me votën e tyre.

Ata ndërhynë masivisht në skenën politike në mënyrë që drama kosovare e shtetit të kapur të mos ketë fund tragjik.

Urtësia e popullit tonë në çastet vendimtare ishte asgjë më pak sesa fantastike.

Tash, ne duhet të punojmë.

Ama sërish bashkë me qytetarët.

Kurrë anash apo prapa qytetarëve.

Bashkë, gjithnjë. Punët e vështira që na presin vetëm sa ma shtojnë vullnetin.

Ato nuk kanë llogari me neve, me juve, me mua.

Sepse: Erdhi dita! Ju faleminderit të gjithëve dhe secilit”, ka shkruar Kurti.

Ky publikim i tij mori për vetëm pak minuta mijëra pëlqime në Facebook.