Gjermania-Franca: BE ta udhëheqë dialogun

Angela Merkel dhe Emanuel Macron më nuk kanë nevojë të kërkojnë heqjen e taksës ndaj Serbisë.

Andaj tani dy liderët më të fuqishëm të BAshkimit Evropian, po vlerësojnë se më nuk ka pengesa për vazhdimin e dialogut dhe aritjen e marrëveshjues finale Prishtinë- Beograd.

Kështu palëve të shtunën iu dërguan ftesë publike të që të kthehen në tavolinën e bisedimeve, ndn ndërmjerësimin e Bashkimit Evropian.

Në fakt, thirrjen për vazhdim të dialogut e bënë Ministrat e jashtëm të të dyja vendeve Jean Yves Le Drian dhe Heiko Maas.

Ndërsa presidenti Macron mund të jetë nikoqir i takimit por me kushtin që të gjitha palët të jenë të gatshme t’i kthehen tavolinës së bisedimeve.

Me këtë qëndrim sikur edhe me letrën e evropianëve janë pajtuar edhe në Qeverinë e Kosovës.

Por këtu nuk tregojnë një datë kur mund t’i kthehen bisedimeve me Serbinë.

Kronikë e gazetares Rina Mujku.